onsdag 18 november 2015

151118 nr 373 


Närbeläget 
Akryl på platta, 20x20 cm 


Att ställa frågor, söka svar,
om vilken mening livet har 
kan leda ut på svår strapats 
till fjärran trakt och mystisk plats. 
Och sen till slut står klart, förstås 
att det vi sökt fanns inom oss.

10 kommentarer:

 1. Inom oss - ja!
  De tända ljusen ger ett gult varm sken - djupet i tavlan ger oss en plats att vila i och möta oss själva. Det är varmt ,det är tryggt och det ger utrymme nog för nya upptäckter som finns!
  Mycket tilltalande tavla - tror jag sagt det förr att du får in så mycket på liten yta det är genialt framställa det så - tänker på alla små kugghjul som vi människor är ...
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fint och träffande du uttrycker det.
   Kul också att du gillar tavlan och det lilla formatet. Tycker att det känns så befriande och opretentiöst med de små ytorna. När allt känns som om det går åt skogen blir det ju bara ett litet misslyckande och är lätt att måla över.
   Varm kram

   Radera
  2. Finurlig baktanke med formatet :-)
   Ännu en kram..

   Radera
 2. Åh så sant! Kan inte säga det bättre själv!! Gillar särskilt sista meningen, "det vi sökt fanns inom oss", precis så! Ha en jättefin dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. Och ändå kan det vara så lätt att gå vilse och leta, eller önska att man hade möjlighet att leta på diverse ställen.
   Stora kramen

   Radera
 3. Visst finns det inom oss. Det handlar om att lyssna inåt och ha tillit till det. Dr det syns på din målning att du vill förmedla det. Fint.
  Målar du intuitivt utan att tänka?
  /Leva-Kerstinn
  www.steeeperz.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gläder mig att du ser en intention i målningen.
   För det mesta är det helt intuitivt när jag målar. Jag målar, tittar, funderar, vänder och vrider på det, målar över lite eller mycket och så ser jag vad det är som jag tydligen ville måla just då. Ibland har jag en mycket tydlig bild och tanke redan när jag börjar. - Då slutar det sällan på det viset jag från början tänkt mig.
   Kramen

   Radera
  2. Läste din kommentar här ovan och fick veta lite mera - är du självlärd?

   Radera
  3. Tog upp målandet för ett par år sedan när jag, mest av en slump, hittade en målarkurs på distans på Malmfältens folkhögskola. Bra kurs med förträffliga lärare och kurskamrater som passade perfekt som en ingång att våga fatta penna och pensel för något annat än streckgubbar, skrivande och husrenovering. Har även gått några andra småkurser men aldrig någon högre utbildning.
   Kram

   Radera
  4. Tack för det tipset! - och innehållet idet som en möjlighet .. måla på distanskram! :-)

   Radera