torsdag 22 september 2016

160922 nr 682 

Eko 
Akryl på platta, 20x20 cm

Tretton unga arkitekter
tänkte in miljöaspekter
när de skapa helt kvarter
i ett grustag som lagts ner.
Sten på sten och som kontrast
täckskivor i gammal plast.

4 kommentarer:

 1. Nu för du mina tankar till Cementas stenbrott på Kinnekulle igen!
  En underbar plats bliven, trots att man grävt sönder Moder Jords stenar.Och anlagt en konstgjord sjö. Så finns här ett fint eko.
  Ett Dalhalla i miniatyr.
  Lovely ♥

  EkoKram♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycks ofta bli att jag hamnar i stenbrottsmiljö med mina målningar. I verkliga livet tycker jag att stenbrott och raviner kan vara mycket fascinerande medan grustag sällan framstår som särskilt tilltalande.
   Har aldrig besökt vare sig Dalhalla eller stenbrottet vid Kinnekulle så där har jag något att se fram emot.
   Varm kram

   Radera
 2. Hahaha! Kan (tyvärr) inte låta bli att skratta här. För när jag såg tavlan med en av mina favofärger (limegrönt) tänkte jag först på Benidorm. När jag sedan läste dikten så tänkte jag precis som Gerd på Cementa här på Liljeholmen i 08. Fabriken ska ju läggas ned, vilket den har hållit på med i minst tre år nu. Å då såg jag precis vad du menade med tavlan och dikten.

  PS. Efter att ha jobbat med arkitekter i drygt 10 år så kan jag bara säga att jag inte gillar dom (milt uttryckt alltså). De lever i en totalt flummig värld som inte har det minsta att göra med verkligheten. Konstruktörer och fler andra yrkesgrupper har ungefär samma åsikt som jag som bara är en mini-bloggare;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gläder mig att du såg min tankegång. Har själv inte så nära erfarenheter av arkitekter men hade härom dagen på teven medan jag satt och klippte bilder och då var det ett program där några representanter från denna yrkeskår hade många och långa formuleringar kring olika mer eller mindre futuristiska byggnationer.

   Radera