torsdag 13 oktober 2016

161013 nr 703 

Hösttecken 
Akryl på platta, 15x15 cm 

Så snart hösten blivit kulen 
klär hon upp sitt hus för julen. 
När sen juldagsmorgon glimma 
går hon upp i arla timma 
och allt pyntet packar ner 
så hon slipper se det mer.

12 kommentarer:

 1. Hahaha! Ungefär så tänker jag när Åhléns eller andra butiker plockar upp julpyntet i slutet av oktober. Ja, alltså inte att jag pyntar, men jag är redan trött att titta på det efter två veckor i affären. Än värre är att kånka ner kartong efter kartong av gamla julsaker från vinden för att sedan släpa upp allt igen.

  Du ser, jag är liksom inte så pyntig av mig om man säger så;-)

  Härliga höstfärger i din tavla förresten:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hörde av någon som besökt vår lokala variant av Ullared att julprydnaderna redan fyllde många hyllor och inspirerades av det och hur det kanske kan kännas för dem som jobbar där. Du visade ju också i din blogg upp att lussekatterna redan gjort entré i butik.
   Kul att du gillar min höstpalett.

   Radera
 2. Skulle kunna vara jag det där, hi, hi! Börjar i regel för tidigt med lite julslingor bara för att lysa upp mörka november och det innebär ju att man också tröttnar fortare.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker det är härligt när ljusen lyser upp höstmörkret även om jag själv brukar vara rätt dålig på att komma till skott med att plocka fram något själv.
   Allt gott o kramen!

   Radera
 3. Vi får i vilken dag som helst se de första tecknen på den kommande julhandeln. Julmusten brukar va tidigt ute. Som hon i dikten blir jag lite less på julpynt och annat som dyker upp så tidigt. Själv brukar jag inte pynta förrän några dagar innan julafton. Det lilla som det blir.

  Tycker jag mig inte se en gran i målningen som är mera höstlik än jullik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste på BPs blogg att det rapporterats in att julmusten dykt upp i någon butik. Har själv dålig pejl på vad mina lokala handlare har på läskhyllorna.
   Brukar precis som du vänta med pyntet till dagarna innan jul och om det är så att juldagarna är jobbdagar kan det hända att det inte kommer fram alls.

   Radera
  2. "Tycker jag mig inte se en gran..." blev lite fel. INTE skall inte va med.

   Radera
  3. Kanske var det bilden av kalhygge som dök upp i minnet och sopade bort granen. :-)

   Radera
 4. Den tavlan är helt underbar - så talande i sina färger och så djup, mild och stark! Lugn vilsam och mycket behaglig!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gläder mig stort att du finner målningen behaglig och vilsam.
   Varm kram!

   Radera
  2. Något hängde kvar i minnet sedan i går .. det finns i tavlan två gestalter som omges av ljus ... den ena med ryggen till och den andra på sidan om ... ett litet barn finns bredvid den med ryggen till .... vilken upplevelse till frukosten!
   Ljusaste kramen!

   Radera
 5. Den där bilden påminner mig om min barndoms tivedsskogar. Nostalgiskt minns jag doften av våt mossa, samtidigt som jag kommer ihåg att jag var ytterst irriterad över att tvingas ut på skogspromenader i tid och otid. :)

  SvaraRadera