söndag 11 september 2016

160911 nr 671 

Entonig 
Akryl på platta, 20x20 cm 

Den nya tidens alla val 
bjöd i hans tycke mest på kval 
och säljare som ofta stör 
med tjat om ny operatör. 
Nej, tacka visste han den era 
då Televerket allt reglera.

8 kommentarer:

 1. För att vara ärlig så håller jag helt med honom i dikten...
  Å tavlan - ja, där kan jag skymta minst tre master;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror vi är rätt många som tröttnat på alla säljsugna säljare som verkar mer och mer desperata. Jag skulle verkligen inte vilja byta jobb med dem, måste vara jobbigt att försöka övertyga ovilliga kunder.

   Radera
 2. En sådan fyndig text! Säger säkert mångas mening.
  Nu är det så många val, men på Televerkets tid var det dyrt. Det var lokalsamtal, rikssamtal och nummerskiva på telefonen.
  Vilka minnen du väcker med den brandgula färgen!

  Tryck1Tryck2Kram♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du gillar texten. Alla dessa val tar upp en massa tid och vi är nog många som inte har som främsta intresse att lusläsa, sätta oss in i och jämföra alla alternativ.
   Visst är det positivt att det blivit så mycket billigare med samtal över längre sträckor. Minns också när rikssamtalen kostade skjortan och man fick hålla nere på orden.
   Tackförsamtalet kram!

   Radera
 3. Den gamla goda tiden, med andra ord. Men som Gerd skriver i sin kommentar så var det dyrt.

  Kan det vara höstens färger, både gul/orange och gråvädersgrått? Och en allt mörkare tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fördelen med den gamla tiden var väl att det var enkelt att inte behöva vara uppdaterad på vad som var mest fördelaktigt och att inte bli antastad av så många försäljare. Fördelen idag är att det blivit så mycket lättare med kontakt över avstånd och via nätet. Vi kommunicerar lätt och snabbt med människor runt hela klotet.
   Vad som inspirerade till färgerna när jag målade vet jag inte riktigt, det kan mycket väl vara höstens färger och vintermörkret som man nu kan se börja dyka upp med orangea löv och mörknande kvällar.

   Radera
 4. Ska säga du fått ihop det här minsann!
  I det svarta ser jag flera gamla svarta telefoner, modellen med vev som vi hade i mitt barndomshem. Master ser jag också. Färgerna är starka och något av vemod vilar i tavlan.
  Televerkskramen


  SvaraRadera
  Svar
  1. Så många bilder som dyker upp inom ämnet, både från förr och nu. Kan liksom du finna något av vemod och måhända var det därför mannen som saknade Televerket fick chans att komma till tals.
   Tackförpåringningenochvälkommenåterkram

   Radera