torsdag 3 december 2015

151203 nr 388 

Nödhamn 
Akryl på platta, 20x20 cm 

Den som flyr ifrån en fara
vill så mycket hellre vara
i en säker, skyddad vik
långt från all kalabalik.
Då kan synas rätt befängt
om det överallt är stängt.

8 kommentarer:

 1. Jo, så är det. Det hemskt att inte bli mottagen när man är på flykt. Imponerande att du lyckas skapa dikter på rim varje dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att se att fler och fler stänger dörren bäddar för hopplöshet. Sorgligt att vi kan skapa samarbete mellan länder vad gäller försvar- och krigsinsatser men hittills lyckats mindre bra med att främja ett gott liv för alla.

   Radera
 2. Underbar dikt och otroligt vacker tavla! Du är fantastisk! Kram

  SvaraRadera
 3. Så sant och så aktuellt! Kalabalik lär komma från turkiskan och där är det idag inte heller lätt att befinna sig på flyende fot

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är det som känns problematiskt. Ännu så länge hörs det tyvärr, från världens ledare, mer om att fälla bomber och stänga gränser än om att öppna dörrar och skapa fred och samförstånd. Då gäller det att inte tappa tron på att en positiv förändring är på väg.

   Radera
 4. Du ger de som flyr en vacker nödhamn du! Du ger glädje, omsorg, tillit och trygghet - generös är du i målningen och din verser visar dina goa tankar med humor och spets! Du är fantastisk och troligen har jag sagt det förr - du inspirerar och ger mig ett perspektiv ...
  Genkram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Innerligt tack för de fina orden. Det är så gott med alla värmande kommentarer som inspirerar mig att måla och skriva vidare.
   Varm kram

   Radera