tisdag 7 juni 2016

160607 nr 575 

Skifte 
Akryl på platta, 15x15 cm 

När hon låtit hoppet fara 
började hon genast spara 
till ett nytt med mera kraft 
än det som hon förut haft.
Ett som drömmar kunde nära 
och var stadigt nog att bära.

4 kommentarer:

 1. Du lyckas på ett snyggt sätt få en koppling mellan dikt och målning. När jag ser målningen tänker jag på en diffus dröm som håller på att ta form. På den övre halvan av målning känns det tryggt men på den undre delen vilar nåt hotfullt i en avgrund. Spännande målning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack för de vänligt sinnade orden. Värmer gott en dag som denna då jag vände, vred och kände att jag svävade iväg allt längre och längre bort från kopplingen. Ett spår jag var inne på var just det här med vad som dolde sig under den trygga beige ytan. Sedan avseglade hoppet och då var klockan så nära midnatt att det var bara att hänga på.

   Radera
 2. Ja, jag har ju sagt det ett antal gånger förut, men vissa saker tål ju att upprepas om man säger så:-)
  Du har en sällsund taland att kombinera text och bild - jag menar tavla. Vet inte hur du bär dig åt, men du lyckas alltid.

  Vet inte om du vil veta min "syn" på den vackra målningen, men du får den ändå;-)

  Till höger ser jag en norsk oljeplattform, å det var ju inte meningen med din dikt. Den höga byggnaden i mitten är Turning Torso för mig, vilket är inte meningen heller. Jag vet, men jag har en livlig fantasi;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tackar och bockar för berömmet. Sådan fröjd det är med så välvilliga kommentarer.

   Kul att du skriver det här med oljeplattform. Jag började dagens tankar kring skrivandet på Nordsjön med precis den associationen. I samband med oljan dök även koljan upp och vägrade envist simma iväg. Längre kom jag inte på det spåret så det var bara att nysta i andra trådar. Turning Torso missade jag emellertid att spåna omkring. :) Det kan var ett bra tips till en annan gång. Det dyker ju rätt ofta upp torsoliknande saker när jag målar.

   Radera