fredag 24 juni 2016

160624 nr 592


Utträde
Akryl på platta, 20x20 cm

I en anrik önation
var man för separation
och nu vill man kapa trossen
till byråkratikolossen.
Vem som gynnas, vem som missa,
tävlas det nu om att gissa.

6 kommentarer:

 1. Tavlan är magnifik. Du kunde inte visat tydligare att/hur England har försatt sig i "splendid isolation" igen. Dikten är klockren.
  Kan väl också säga att min engelska man är skitsur. Å det är jag med.
  Tror att Englands utträde ur EU är början till slutet för byråkratikolossen, eller tvärtom - att fler länder följer Englands exempel. Danmark verkar vara inne på samma linje...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen inte lätt att veta vad som blir följden av Britternas utträde. Tror också att ett land som lämnar skruvar upp debatten och krav på fler länder att följa efter. Hörde också någon som framförde åsikten att det inte alls är säkert att de går ur eftersom så många nu har ångrat sig.
   Kul att du gillar ord och bild. Tack!

   Radera
 2. Tidsenlig målning och dikt.
  Det här är vad världen fick.
  Jag kan också tycka, att detta var överilat, finns många svenska "invandrare" både till England och Danmark.
  Måste bli väldigt kluvet, och inte bara för England, utan alla de andra, Wales, Scottland och Irland.
  FrågeteckensKram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst verkar det vara kluvet. Debatten runt EU känns också som om den kantrat. Att många varit trötta på byråkratin, överhögheten och att EU varit inne och petat i mycket som man anser borde ligga på nationell nivå verkar ha kommit lite i skymundan när nationalisterna på många håll tagit kommandot i debatten och istället fått det att handla om vi och dem.
   Samhörighetskram

   Radera
 3. En oerhört träffsäker vers!

  Målningen går i mörka toner, något som speglar situationen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns som mörka toner för mig när man låter EUs vara eller ickevara handla om att skydda eget revir och får "männen på gatan" att vända sig emot varandra. Kan kanske kortsiktigt kännas tryggt för dem som sitter högre upp och rycker i trådar men är i slutändan något vi alla förlorar på.
   Som du märker finns det också ett ljus bakom molnen i målningen och det är vad jag hoppas och tror att det gör även irl.

   Radera