måndag 15 december 2014

141215 nr 35

På väg mot kulturhuset
Akryl på duk, 15x15 cm

Lägesrapport från en dag då det varit omväxlande solsken och byar med halvfrusna regndroppar. Har ännu inte fått till det med fotograferingen. Färgerna blir sig inte helt lika originalet. Trots att jag tar bilder från varierande håll och vinklar hittar jag inte alltid någon som jag tycker stämmer riktigt.
   Ser också att de figurer jag målat mer ser ut som barn än vuxna människor. Men det kan jag ju låtsas är meningen och att de bor i en värld som är helt avpassad för dem. Ja, jag skulle kunna förminska huvudena lite och ta nya foton. Men det gör jag inte utan stänger istället av datorn och beger mig till nattens arbetspass.

2 kommentarer:

 1. Hej Ulla Maria-
  tack för din inspiration, dina fina ord och dina bilder. Jag gillar faktiskt att dina människor på bilden ser ut som barn. Det ger bilden en liten surealistiskt inslag och fantasin någonting att flyger iväg.
  Har själv fått igång målandet och precis blivit klart igår. Min dotter (6år) har önskat sig Ariel lilla sjöjungfrun. Jag är glad och nöjd mest pga att jag skapade igen. Vardagen blir så mycket mer färgglad.
  kreativa kramar
  Hanna Berggren
  http://artist-hannaberggren.blogspot.se/

  SvaraRadera
 2. Hej Hanna
  Stort tack för värmande och peppande kommentarer. Håller med dig om att vardagen blir mer färgglad när man själv är med och kolorerar den.
  Har nu också kollat in din hemsida och gillar verkligen dina levande och uttrycksfulla målningar. (Är också impad över att du skriver på engelska. Hade själv en tanke på att också göra det men snubblade på stavning, grammatik och annat som kändes jobbigt så det får vänta till en annan dag.)
  kram

  SvaraRadera