tisdag 5 januari 2016

160105 nr 421 

Tvåveckorstripp 
Akryl på platta, 15x15 cm 

Machu Picchu, Taj Mahal
New York, Sydney, Grand Canal,
 hennes minne var ej klart
då de rest med sådan fart. 
Ja, det blir lätt pyttipanna
om man aldrig nånstans stanna.

10 kommentarer:

 1. He, he, så sant! Det gäller att inte ha för bråttom! Tavla i varma fina färger, tummen upp!
  Trevlig kväll! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir lätt rörigt för den som vill hinna med för mycket. Kul att du gillar den.
   Allt gott o kram

   Radera
 2. Snacka om att jag håller med dig här också. Tänk på alla som jagar "antal länder" de har avverkat - utan att minnas var de egentligen ha varit. Åsså blandar dom ihop platserna också. Hade en kollega som satte en nål på en karta för att markera vilka länder han hade varit i... Han hade visst kommit upp i 119 stycken. Suck säger jag bara..

  Va gäller tavlan så har du eggat min fantasi igen. Jag ser nämligen "bara" segelbåtar som seglar förbi utan att stanna. Ja, mina tolkningar är alltid konstiga. Bäst att du vänjer dig;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ledsamt när resandet inte handlar om att vara där utan om att ha varit där. När den egna upplevelsen hamnar i bakgrunden.

   Kul att läsa dina associationer. Segelbåtar som seglar förbi utan att stanna - även du var inne på det här med att fortsätta förbi mot något annat.

   Radera
 3. Å herre min je så underbar tavla!En kyrkspira, ojämn mark, mörka master vajar, gult är guldet som skimrar, en brun person har satt sig ner till vänster mot en pelare. Vandrar omkring där inne, .. behaglig välmående och nöjd mycket nöjd! Lycka - och u tavellandet har jag inte bråttom ..
  Kram du gyllensköna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att läsa dina sköna reflektioner och vad du ser i målningen. Härligt att få följa med dig på promenad.
   Varm kram

   Radera
 4. Hm.. det låter som att du vill fortsätta resa
  /Leva-Kerstin
  www.steeperz.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, det är kul att uppleva nya miljöer. Har själv bara varit på ett par av platserna den fiktiva kvinnan i versen bevistade så jag har mycket kvar att se. Och sedan har vi ju alla andra ställen...
   Roligt att du tittade in och kommenterade. Tack

   Radera
 5. Fast det är kul att resa, tycker jag. Det är spännande att lära sig om olika kulturer på plats. Fast trots allt konstaterar man lätt att människor är lika oavsett om man befinner dig i Danmark, Kroatien eller norra Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att det är roligt att resa. Det är kanske när man kommit förbi eventuella olikheter och funnit likheterna som man stannat upp tillräckligt länge för att verkligen ha varit där.

   Radera