fredag 22 juli 2016

160722 nr 620 

Spår 
Akryl på platta, 15x15 cm 

Längs den väg som livet bjuder
ligger händelser och sjuder. 
Vissa dar går allt på räls 
 andra får man på sin päls. 
kanske för att då få siktning 
på en ännu bättre riktning.

10 kommentarer:

 1. Idag har det gått på räls, hittills!
  Har blivit otroligt morgontrött numera, kroppen vill inte röra sig som jag vill. Men idag när mannen skulle iväg tidigt, så tog jag stavarna och gick ut en halvtimme. Koltrasten sjöng för mig, och jag njöt av morgonens svalka (20 gr).
  Ang tavlan kan jag ana ett tåg, som har kört ifrån stora ugglor eller är det mumintroll? Skönt att komma ifrån det mörka i alla fall!
  Önskar dig en fin dag i det otroligt vackra Bohuslän!
  Kramar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så gott att dagen hittills gått på räls.
   Även jag tillhör de morgontrötta. Jobbar natthelg denna helgen så då får jag gå och lägga mig istället för att kliva upp på morgonen. När jag gick hem från jobbet i morse var det fantastiskt vackert och jag njöt som du av morgonens svalka.
   Allt gott o kram

   Radera
 2. Den versen sätter jag upp på min anslagstavla! Det är ju så det är. En sak som jag tycker mycket om med dina målningar är att de sätter igång hjärnan. Det går att se så många olika saker i dem, att hitta flera bilder i bilden, så att säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gläder mig mycket att du gillade min vers och tycker att bilderna sätter igång hjärnan. Tycker själv om när inte allt är givet utan man får tänka efter och se nya saker. Stort tack.

   Radera
 3. Dina visdomsord känns rätt
  inget lätt är som en plätt
  vi vet inte bak fasad
  om ens den person är glad.

  Jag ser en båt med en åra och den styrs av två jätteögon. Det kanske är den nya riktningen? Vilken fantasi jag får av dina fina målningar ;)

  SpårKram♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så härligt att läsa din välklingande och välvalda kommentar. Gillar också din bild av båten med jätteögon. Kanske behöver man ibland de stora ögonen för att få syn på den bästa riktningen. :-)
   Vägbanarkram

   Radera
 4. Vilken vacker tavla! Precis som Gerd ser jag också en båt, fast ögonen ser jag inte. Däremot hittar jag några byggnader, en moské och en ortodox kyrka med "löktorn" som "styr båten.
  Du eggar verkligen min fantasi med dina tavlor. Å jag har ju en livlig sådan som du vet;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar målningen. Jag får återigen bekräftelse att jag kan lita på min käre sambo som med bestämdhet hävdade att den var klar och skulle publiceras precis som den var.
   Är så glad att bilderna sätter igång fantasin och det är alltid lika kul att läsa om de olika saker som ger sig till känna.

   Radera
 5. Så sant, så sant! Livets gång formar och fostrar oss och ibland är allt en slump. Ibland på räls och allt går som tåget. Ibland i päls när kölden kinden biter. Det sista bildlikt talat.

  Målningen: jag tycker mig se en angry bird med stora ögon och gul näbb.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppskattar ditt träffande bildspråk. Kul också att en angry bird dök upp. Kan kanske ge några tröstpoäng till den som hoppats på att finna en annan spelkaraktär.

   Radera