fredag 27 maj 2016

160527 nr 564 

Upptäcktsresa 
Akryl på platta, 20x20 cm 

För att spara på pensionen 
for han med expeditionen 
där han erbjöds mat och tält 
nitton månader i fält 
då de med en vag agenda 
forska ut det mindre kända.

6 kommentarer:

 1. Brilliant! Precis som vanligt :) GLAD lördag hälsas fr sö Dalsland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack rara du.
   Önskar dig en glad och härlig fortsättning på helgen. :)

   Radera
 2. Det lät som en spännande tillvaro som pensionär även om tält var boningen. Något jag kunde tänka mig även om nitton månader är i längsta laget. ;-)

  Målningen: ett kvinnoansikte precis i mitten omgiven av mörka tankar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mannen ifråga var inte bara sparsam utan också mycket förtjust i nya intryck och kände sig så pigg och levande när han levde primitivt.
   Nu ser jag också kvinnoansiktet. De mörka tankarna kanske härrör sig från att hon tycker att hon behövt vänta väl länge på en passande pigg och spänningslysten man. Men nu är han ju på väg...

   Radera
 3. Här får jag ett gott skratt när jag läser texten. Han måste ha varit en riktig fattigpensionär för att utsätta sig för 19 månader i tält.

  Jag ser mycket i din tavla, bland annat en stor och mäktig öststatsstaty till vänster, ett kvinooansikte i mitten, ett vattenfall till höger samt isblock längst ner. Så japp, 19 månader kan bjuda på en hel del alltså. Perfekt tavla till dikten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han påstod själv att det inte så mycket handlade om fattigdom utan mer om äventyrslusta och att han minsann inte var för gammal för att ha det obekvämt. Kanske var det en rationalisering. :)
   Så roligt att du ser så mycket i bilden. Nog var det 19 händelserika månader alltid. Som isblocket antyder var det också stundtals mycket kallt så vi får hoppas att det ingick rejäla dunsovsäckar i avtalet.

   Radera