tisdag 22 december 2015

151222 nr 407Gurkmeja 
Akryl på platta, 15x15 cm

Under många mörka nätter
bakade hon lussekatter,
gjorde hinkvis med paella
och om kockan själv fick välja,
då valde hon bort snövit jul
och drömde den var saffransgul.

12 kommentarer:

 1. Vilken klok tjej! Gurkmeja är en a våra favo kryddor och jag älskar paella. Byter hemskt gärna ut den snövita jullen mot en saffransgul variant. Vid närmare åtanke har jag ingenting mot en grön jul heller;-)
  Åsså en sak till: tavlan är helt underbar. Orange - ok då gurkmejafärg då - är en av mina tre favo färger. Limegrön och lila är dom andra.

  PS. Har aldrig skrattat så mycket åt en kommentar som din till "Guess What" idag. Förstår att din hjärna är minst lika "konstig" som min. Förstår allt bättre hur du tänker när du målar och rimmar:-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar tavlan. För mig känns det inte heller speciellt nödvändigt med en vit jul. Gillar själv både saffran och gurkmeja att piffa upp maten med. Titeln kom när jag funderade på vad som hände med den saffransgula snön en solig dag.
   Visst är det härligt med lössläppta och leklystna hjärnor. Fast ibland förstår jag inte riktigt själv hur jag tänker, eller kanske inte tänker.

   Radera
 2. Me again: Har precis visat dina tavlor för maken, som pluggat på KOnstfack i Birmingham. Han tycker dina tavlor är helt suveräna och påminner honom om J. M. W. Turner. Googla målaren om du känner för det. Det går nämligen inte att lägga i länkar i kommentarer på blogspot.

  Dessutom är vi väldigt sugna på att köpa din "Gurkmeja-tavla". Säljer du dina tavlor? Om ja, vad kostar den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hälsa din make och tacka så mycket för det värmande och hedrande omdömet. Jag tycker att J M W Turners målningar är alldeles underbara och att bli nämnd i samma mening som honom. Jag är mållös...
   Ja, jag säljer mina tavlor. Gurkmejan kan bli er för 500.-.

   Radera
  2. Taget!

   Mejla gärna ditt kontonummer till mig (beatepytz@gmail.com) så sätter jag in pengarna. Lägger till lite för porto. Har SEB och deras internetbank pajade idag läste jag. Men det är ju ingen brådis. Maken (och jag) kommer att bli superglada:-)

   Radera
  3. Kul. Jag skickar iväg den med det snaraste. Du kan ju vänta med pengarna tills den har anlänt.

   Radera
 3. Jag är ingen fantast av vare sig saffran eller snö, men jag står ut med båda om det är nödvändigt - vilket det är kring jul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa saker får man ta som de kommer. Och förhoppningsvis med bibehållet gott humör.

   Radera
 4. Stående applåder! Behållningen av färgupplevelsen av vers och bild är toppgott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tackar, bockar och niger för denna ovation.
   Ödmjuk kram

   Radera
 5. Tittar in och önskar dig en God Jul
  /Leva-Kerstin
  www.steeperz.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, kul att du tittade förbi. Önskar dig en God Jul.

   Radera