söndag 27 december 2015

151227 nr 412 

Gråväder 
Akryl på platta, 15x15 cm 

Här har kommit lite snö
men nu är det redan tö.
Natten lång och dagen kort 
inte mycket får jag gjort. 
Måste rimma i all hast 
sen till jobb och göra plast.8 kommentarer:

 1. För att rimma fort
  så är det bra gjort!
  Jag går inte fort
  för jag vill ännu ej ha gjort
  vandringen i bilden
  för nära vara
  klara.
  God plastafton!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. denna bloggvän som jag har
   med sin kommentar
   gläder mig i många dar
   kramar

   Radera
 2. När jag tittade på tavlan tänkte jag spontant: "Javisst ja, snön gör ju att det blir sååååå mycket ljusare ute." NOT! Å det antyder ju med det bruna partiet i mitten av bilden. Här snöar det sedan 16:30 oavbrutet. I Täby håller det sig någotsådär vitt, men är det bara nollgradigt så blir det snabbt till en brun sörja i Stockholms innerstad. Så nej, det blir inte ljusare med brun snö;-)

  Fråga: Jobbar du på Perstorp, som är det enda plastföretaget jag känner? I mitt förförra jobb intervjuade jag några gubbar i företagets fabrik i Perstorp. Å jag förstod inte vad de s;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag har det varit runt nollan och efterlängtat solsken här. På sina ställen ligger det kvar brunvita klickar och det är mycket blött i markerna. Fint för den som vill grilla korv och göra pinnbröd under utflykten då faran för brand i skog och mark är så gott som obefintlig.

   Företaget jag jobbar på heter Borealis. Skulle du intervjua några av mina skiftkollegor är det inte heller säkert att du skulle förstå vad de sa. Inte p g a att det var så tekniskt avancerat utan beroende på att de pratar mycket utpräglad Tjörbu. Som inflyttad bohusläning hade jag själv, när jag började jobba med dem, haft god nytta om de haft svensk undertext.

   Radera
 3. Det är verkligen korta dagar och mörkt! Det är mycket bra gjort att hinna måla och dikta varje dag! Tack för att du inspirerar..! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack till dig för att du kommenterar. Aldrig kunde jag ana att det var så inspirerande med aktiva bloggvänner.
   Tycker det är skönt att det nu vänder och dagarna blir längre.
   Kram

   Radera
 4. Här i Timrå fick vi lite snö på julafton som sedan smälte bort. Du lyckas dokumentera livet dessa dagar på ett enkelt och målande (!) sätt på sex rimmande rader. Snyggt! Hoppingivande med lite blå himmel på tavlan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja, med lite god vilja kunde man igår ana att det fanns en blå himmel ovan molnen. Idag har vi här fått se en hel del av den och njutit av en solig dag med måttliga vindar. Skönt.

   Radera