söndag 27 mars 2016

160327 nr 503 

Klagomur 
Akryl på platta, 15x15 cm 

Två dagar varje vår och höst
gav hon åt sin ilska röst
då hon klagade och gnällde,
ömsom grät och ömsom skällde. 
Ja, det var en litania
som var avsedd att befria
ifrån varje oförrätt
så att hon på detta sätt
kunde lämna det därhän
och sen vara glad och vän.

10 kommentarer:

 1. Å varför tänker jag på klagomuren i Jerusalem för just nu...

  SvaraRadera
 2. På 1970-talet ägnade sig John och Yoko sig åt primalterapi. Kanske nåt liknande... Man riktigt känner det gigantiska infernot i målningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte särskilt insatt i det här med primalterapi men har för mig att det handlar om att leta upp och släppa fram sådant som finns lagrat inom en. Så lite åt samma håll är det nog fast min huvudperson gör det i lite mer okomplicerad form och utan professionell handledning.

   Radera
 3. En klagomur att slunga ur sig allt som känns orättvist och jobbigt emot vore nog kanske bra ... i alla fall om man blir go och glad alla andra dagar :)
  Härlig bild!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror personligen att det kan vara välgörande att en stund ge sig hän och släppa ut sådant som skaver och riktigt frossa i det en stund (gärna i avskild miljö) istället för att bära runt på det och låta det pysa ut lite i taget och riskera att bli till bitterhet. Ger man sig för en stund fullständigt hän åt hur hemskt allt och alla är tror jag också att man genom att göra det överdrivet kan ha lättare att få distans och förhoppningsvis därmed får mer utrymme att ta till positiva saker.
   Huruvida det är förnuftigt att göra dessa vår- och höstutrensningar som kvinnan ovan ägnar sig åt låter jag vara fullständigt osagt. :-)
   Kramen

   Radera
 4. En klagomur
  är ingen sång i dur
  Den går i moll
  gnäller åt alla håll.

  När jag läser "Klagomur" så tänker jag också på den i Jerusalem. Man sörjde det förlorade templet och lade böner mellan stenarna.

  Mina tankar går om varför denna kvinna var ilsken varje vår och höst. Månne depressioner?

  Lysande bild och dikt!

  TankeKram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. En synnerligen berättigad undring, varför denna ilska två gånger om året. Jag kan erkänna att jag publicerade utan att reflektera men har nu varit i kontakt med kvinnan som låter meddela att hon pga ett späckat tidsschema och en ovilja att göra något halvdant noterar varje sak som kan irritera eller såra. Därmed behöver hon inte fundera mer på det under dagen utan vet att hon kan leva ut och göra sig kvitt hela rasket under de tidseffektiva gnällstunderna.
   EftertankeKram

   Radera
  2. Tack för svar på frågan! Men, vilken smart kvinna. Alltför många går omkring och grunnar och kan bli bittra p.g.a. gammalt groll. Att då i stället skriva upp och lägga bort i en "låda", helt suveränt!
   FiffigaKramen

   Radera