fredag 26 augusti 2016

160826 nr 655 

Livsstil 
Akryl på platta, 20x20 cm

Med så många mil att vandra
och en okänd väg att gå
fick de stöttning av varandra
när de möttes då och då.
De fann bättre att bli sena
och ta raster titt och tätt
än att traska fram allena
och riskera stå sig slätt.

9 kommentarer:

 1. En lugn livsstil med hjälpsamhet, lite mañana, umgänge och inte så hetsigt tempo tycker jag dikten förmedlar. Sånt gillar jag även om jag idag inte helt kan leva upp till idealet.

  I målningen finner jag uppe till höger en person med glasögon som någon petar i örat. Möjligen kan det vara personen själv som med höger hand utför manövern. Framför personen finns en källa men klart vatten, likt kristallkulan, i vilken ödet försöker utrönas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...med klart vatten... skall det vara och inget mennande här

   Radera
  2. Inte heller jag lever för tillfället upp till denna avslappnade mañana stil. Det är nog så att mina verser ibland är önsketänkande eller påminnelse till mig själv om något att tänka på.

   Gillar det här med klart vatten och kristallkulan. Där skådar vi stilla höstdagar med lugn, samvaro och återhämtning. :-)

   Radera
 2. Alltså dikten passar perfekt till vår dag här hemma denna fredag. Men så var det ju 26 grader varmt också;-)

  Tavlan är otroligt läcker med bryggan i för- och segelbåten i bakgrunden:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även här på västkusten har vi haft fantastiskt väder de senaste dagarna. Kraftig blåst för tillfället med strålande sol och nästan molnfri himmel.

   Så glad att du gillar målningen. Tack också för att du uppmärksammade mig på segelbåten som jag tidigare missat.

   Radera
 3. Det här är för mig Caminon!
  Känns starkare efter att nyss ha läst två olika böcker om vägen. Och där väntade man in varandra lite då och då. Man gick ibland ensam, men ändå inte. För man hjälptes åt och delade med varandra.

  I bilden ser jag en underbart vacker bro över friskt vatten. Ser höstens färger och en segelbåt i övre hörnet till höger. Och på något sätt finns en stor ljusning där, vår framtid.

  LivsstilsKram♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hört och läst från många det här med att man vandrar tillsammans en bit och sedan går i egen takt på Caminon och tycker det låter perfekt. Då blir det avslappnat och givande umgänge i perioder och även tillfälle för egna tankar. Promenerar själv dagligen och tycker det är ett så bra sätt att reflektera.

   Underbart med bilden av ljusningen i framtiden. Vi tar vara på tiden nu och ser framåt med god tillförsikt.
   LivslustKram

   Radera
 4. Jo, bättre att ta tid på sig och komma fram ordentligt. Blir nyfiken på det blåa fältet tillvänster. Nånting okänt döljer sig där. Det var ju ett tag sedan jag tittade in hos dig. Mitt bloggande har legat lite vilande under sommaren. Din imponerande kreativitet verkar i allra högsta grad vital. Kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att se dig här igen. För min del har det heller inte varit så mycket aktivitet i bloggvärlden på sistone. Jag har på något konstigt sätt fått till det med ett eget inlägg om dagen men det har varit si och så med att hinna svara på kommentarer och vad gäller besök på andras bloggar har det inte blivit mycket.

   Radera