söndag 9 oktober 2016

161009 nr 699 

Väntande 
Akryl på platta, 15x15 cm 

Efter kladdig prospektering 
krävdes det en stor sanering 
och nu följde år av tvister 
mellan talträngda jurister 
som på uppdrag från sin ledning 
ville slippa stå för städning.

6 kommentarer:

 1. Både bilden och texten påminner om oljekatastrofen som BP (inte jag, utan oljebolaget) orsakade i "Gulf of Mexico". Skulle gissa att du också tänkte på den händelsen eller...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min tanke landade först i oljespill och vandrade sedan vidare mot skiffergas, frackning och annat nyttjande av jorden där man sätter ekonomisk vinst på kort sikt före hållbar och långsiktig omtanke.
   PS. Jag kopplar inte på något vis ihop dig med BPs aktiviteter i Mexikanska Golfen. Både du och jag är väl mer att förknippa med "small people". :-)

   Radera
 2. En havererad gruva kan jag tänka mig. Här i Finland är det stora svallvågor kring Talvivaara gruvan som blev ett hejdundrande fiasko både ekonomisk och miljömässigt. Inte en nickel har den gett i vinst trots att det är nickel som är tänkt att brytas där.

  I målningen ser jag ett hisstorn av något slag med gruvans gångar och orter synliga i underjorden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När min association väl landat i jakten på jordens rikedomar dök ett flertal exempel upp, både sådana där man hittat det som sökts och sådana som det fallet du beskriver. Säkerligen är det frestande för beslutsfattare och markägare att säga ja till prospekterares önskningar när arbetstillfällen och stora vinster hägrar.

   Tror att det var tornet som först ledde mig in på detta villospår.

   Radera
 3. Tydligen är mitt ansiktssende igen öppet för här dyker de upp - i väntan på - en gravidmage som ska föda kanske?
  Nyttlivkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gravidmage - jag tackar för denna positiva tolkning. Så mycket roligare att invänta nytt liv än vänta på städpatrullen.

   Radera